Kreditkort

Få gode rabatter, bonusser og fordele i forbindelse med dit kreditkort. Spar penge når du er i udlandet. Et kreditkort der passer til dig og dine behov.

 • Rentefri periode
 • Brug kortet i udlandet
 • Fordelagtige bonusprogrammer
få dit unikke lånetilbud arrow right
bedste lån juli 2024 arrow right
Lån penge uden afslag arrow right
Låneliste opdateret 20. juli 2024

LÆS MERE OM AT LÅNE PENGE ONLINE

Hvad er et kreditkort?

Et kreditkort er blevet mere normalt at have i dag og flere spørger om er visa/dankort et kreditkort?. Langt de fleste danskere har i dag et betalingskort eller et hævekort. Det kan for eksempel være et Dankort. Dankortet er et debetkort, hvor der skal være dækning på kontoen, for at kortet kan bruges. Et kreditkort lån er derimod et betalingskort, hvor pengene ikke bliver trukket med det samme. Pengene bliver først trukket ved udgangen af måneden. Dette afhænger dog også af de aftale du laver med kortudstederen. Det betyder at du har mulighed for at købe varer eller tjenester, som du først skal betale for senere.

Kreditkort

Overvejelser inden du ansøger om et kort

Når du ønsker at bestille et kreditkort med cashback eller andre kreditkort typer, bør du være opmærksom på, at udstederen vil foretage en kreditvurdering af dig. Det betyder også at du ikke kan få et kreditkort uden kreditvurdering. Hvis du har en sund økonomi og er i stand til at betale dine månedlige kontoudligninger, så vil du højst sandsynligt også blive godkendt når du ansøg om kreditkort.

Kreditkortene er meget forskellige og derfor er det vigtigt, at du har en god idé om, hvad du ønsker at bruge kortet til. Er det fordi du får en rejseforsikring med, rabat i butikker eller ønsker du blot at øge din købekraft? Du bør undersøge udstederens præmisser og detaljerne om kortets årlige gebyrer, forfaldsdatoer og renter, inden du bestiller det.

Vi anbefaler også at du sammenligner forskellige kortudstederes vilkår, så du får det kort der passer bedst til dig og din behov. Dette kan nemt og hurtigt gøres online.

Sådan fungerer et kreditkort

Ideen bag dette kort er meget simpel. Et kreditkort er i realiteten “køb nu og betal senere” blot pakket ned i en version af et kort. Du låner penge af udstederen hver gang du bruger kortet og betaler hefter de lånte penge tilbage hver måned.

Ligesom med almindelige forbrugslån eller quicklån skal du betale renter. Dette kan dog undgås hvis du har et kort med en rentefri periode.

 • Det første der sker er, at du bruger kortet til at betale i en butik eller i en online butik.
 • Betalingen vil blive autoriseret. Kortlæseren kontakter udstederen af kortet for at sikre, at der er nok dækning på kortet til at foretage betalingen.
 • Herefter bliver betalingen godkendt af kortudstederen og der bliver betalt.
 • Betalingen kan nu ses på dine kontoudtog. Du betaler det lånte beløb tilbage til kortudstederen igen. Dette vil normalvis ske på måneds basis.

Fordele og ulemper

I jagten efter det bedste kreditkort vil du støde på mange forskellige typer af kreditkortaftaler. Dette kan blandt andet være kreditkort med kredit, eller forskellige typer rabatter. Det kan også være andre fordele såsom rejseforsikringer. Derudover er der også en anden fordel i forhold til dankortet, du kan nemlig gøre brug af kreditkort i udlandet. Det kan være en god idé at tage to kort med når du skal rejse, så har du altid et i reserve hvis noget skulle ske.

Derudover kan det være belejligt at have en rentefri kredit. Du skal dog huske på, at du skal være i stand til at tilbagebetale dit forbrug igen.

Fordele:

 • Du kan få en rentefri kredit. Udnytter du din kredit og betaler den tilbage indenfor den aftalte periode, så koster det dig faktisk ikke noget.
 • Kreditkortet er også en god måde at hæve penge på i udlandet. Specielt hvis du har rejsefordele tilknyttet dit kort. Du kan ofte spare penge hvis du sammenligner med dit almindelige bankkort.
 • Udstederne af disse kort har ofte samarbejdspartnere som de tilbyder rabat hos.
 • Kreditkortene kommer ofte med en rejseforsikring. Denne rejseforsikring dækker for eksempel hvis du mister din bagage eller hvis flyet er forsinket.
 • Kreditkortene har også ofte bonusprogrammer hvor du optjener point. Disse point kan du herefter bruge på for eksempel rejser eller andet.
 • Hvert kort kommer med egne og forskellige fordele.
 • Sidst men ikke mindst fungerer disse kort helt som du kender det fra dit almindelige bankkort.

Ulemper:

 • Afhængigt af hvor høj en kredit du får, så har du adgang til langt flere penge end du normalt ville have. Dette gør det mere attraktivt og nemmere at øge sit forbrug.
 • Hvis du ikke overholder fristen for rentefrihed, skal du betaler renter for rensten af det beløb. Dette kan ses som et fleksibelt lån du tager, hver gang du bruger kortet.
 • Langt de fleste kort har en årsafgift. Denne afgift kan være fra 100 kr. og helt op til flere tusinde kroner.

Hvilke krav skal jeg opfylde?

Langt de fleste personer kan ansøge om et kreditkort, det er dog alligevel ikke alle. For at ansøge om dette i Danmark, skal du som minimum være myndig og kreditværdig.

Kravene kan variere fra udsteder til udsteder, men der er dog nogle generelle krav du skal opfylde.

 • Du skal være minimum 18 år gammel. Er du ikke dette, vil din ansøgning blive afvist. Du kan dog få et almindeligt debetkort fra din bank.
 • Du skal være kreditværdig. Derfor må du ikke være registreret i RKI eller Debitor Registret. Dette betyder også at du ikke kan få et kreditkort trods rki.
 • Have fast dansk bopæl.

Der er forskel på hvor meget kredit du kan få. Jo bedre din kreditværdighed er, jo mere kredit kan du også få.

Et gratis kredit kort

Hvis du er igang med at kigge efter dit første kort med kredit og ikke ønsker at betale et årsgebyr, så findes der en række gode begynder kort. Her er der tale om kort der er gratis at oprette, ikke nødvendigvis kort helt uden gebyrer.

Du kan for eksempel ansøge om Bank Norwegian Visa kort. Dette er gratis at oprette og så kommer det faktisk også med en lang række fordele. Dette kan være rentefri kredit, optjening af point og lave gebyrer når du hæver i udlandet.

Men hvad er bedst, er det et gratis eller et betalt kort? Det kommer faktisk an på hvor meget du ønsker at skulle bruge dit kort og hvor meget du skal ud og rejse. De betalte kort har flere fordele end de gratis, det er også derfor de koster penge.

Når du skal vælge mellem et gratis eller et betalt kort, bør du overveje nogle af følgende ting:

 • Hvor mange gange skal du rejse om året?
 • Hvilket flyselskab gør du brug af?
 • Hvor meget point kan du optjene på årsbasis?
 • Hvilke fordele har du ellers brug for? Rejseforsikring?
 • Kan du få rabatter i butikker du ellers i forvejen handler meget i?

Selvom det kan være en ulempe at der følger gebyrer med til et kort, så kan de ekstra fordele som kortet har godt opveje denne ulempe. Ofte er det kun i nogle sammenhænge at der medfølger gebyrer. Alt efter hvilket kort der er tale om, følger der en masse fordele med. Mange vælger at have flere forskellige kort, fordi du så kan vælge hvilket kort du ønsker at bruge, alt efter hvilken situation det er.

Tips inden du ansøger om en kredit

 • Tjek altid renten. Jo lavere end rente der er, jo bedre er det. Du skal ikke kun fokusere på renten, da andre faktorer også spiller ind. Men den er vigtig at have med i baghovedet.
 • Hvis kortet har en årsafgift, bør du overveje om det er det værd at betale den eller ej.
 • Du bør se hvor høj en kredit du kan få og om det medfølger en forbrugsgrænse. Du skal overveje hvor mange penge ud ønsker at have til rådighed og hvor meget du ønsker at kunne bruge.
 • Flere kortudstedere tilbyder rentefri kredit. De tilbyder ofte op til 60 dages rentefrihed. Dette er en fordel for dig, især hvis du kan tilbagebetale din kredit hurtigt.
 • Hvis du ofte er ude og rejse, kan du spare mange penge hvis du har et kort, der er fri for hævegebyr og valutatillæg. Det kan være dyrt at veksle penge herhjemme og de fleste banker har et gebyr, hvis du hæver i udlandet.
 • Du bør også overveje om du ønsker en rejseforsikring tilknyttet dit kort.
 • Hvis du ikke har haft et kredit kort før, er det svært at bedømme hvor meget du får det brugt. Derfor vil det være en fordel hvis du finder et kort der er gratis at oprette.
 • Hvis du betaler din gæld tilbage inden den rentefrie periode er overskredet, så ender du faktisk med ikke at skulle betale renter. Derfor anbefaler vi at du betaler din kredit tilbage hurtigst muligt. Hvis du udskyder din betaling kan det ende med at blive dyrt for dig.
 • Derudover er det altid en god idé hvis du kigger efter andre fordele med kreditten. Flere kort giver bonus når du shopper for eksempel. Du bør derfor finde det kort der passer til dig og dine behov.

Skal du have en kredit?

Kreditkort eller debetkort? Et kreditkort kan give dig en større fleksibilitet i din hverdag. Derudover er det et godt pengeredskab når du skal ud at rejse. Om du har brug for et kort eller je, kommer an på den situation du står i.

De fleste personer kan faktisk spare penge, ved at have et kreditkort. Du kan især spare penge, hvis du i har et meget højt forbrug i forvejen eller er meget ude at rejse.

5/5 - (2 votes)
FAQ

FAQ: Kreditkort

Hvad er forskellen på et debet og kreditkort?

Et debetkort er knyttet til din konto i din bank. De penge du bruger, vil blive hævet på din konto med det samme. Et kreditkort giver dig en kredit du kan gøre brug af. Denne er tilknyttet en selvstændig konto.

Hvad er fordelen ved kreditkort?

Du har altid adgang til penge og en buffer ved hånden. Derudover har mange af disse kreditkort et bonussystem samt gode rabatter og rejseforsikringer. Du har derudover mulighed for at delbetale.

Er Dankortet kreditkort?

Et dankort er det debetkort. Det betyder at beløbet bliver trukket fra din konto, kort tid efter du har brugt dit kort. Kreditkortet er anderledes, her vil beløbet oftest blive trukket en gang om måneden.