Lån penge akut trods RKI

Er du registreret i RKI og har svært ved at navigere rundt i hvilke lån du kan få? Så skal du se med her. Vi guider dig igennem junglen af lån.

  • Lån med dit NemID
  • Hurtig ansøgningsproces
  • Ingen sikkerhed
få dit unikke lånetilbud arrow right
bedste lån september 2021 arrow right
Lån 1.000 Kr med NemID arrow right
DK - Cashper.dk
★★★★

Sponsoreret

Lån mellem 3000 - 20000 kr
Løbetid 2 - 6 mdr.
Min. alder 18 år
  • Meget populært

  • Pengene inden 1 time

  • Nem Ansøgning

ANSØG HER

14 dages fortrydelsesret

DK - Pantsat
★★★★★

Sponsoreret

Lån mellem 1000 - 100000 kr
Løbetid 1 - 180 dage
Min. alder 18 år
  • Hurtig udbetaling

  • Ingen binding

  • Fuld diskretion

ANSØG HER

14 dages fortrydelsesret

LÆS MERE OM FORBRUGSLÅN ONLINE

Hjem » Artikler » Lån penge akut trods RKI

Kan jeg overhovedet optage lån trods RKI?

Det korte svar er, at det kan være svært at optage et lån penge akut trods RKI. Der kan nemlig forekomme nogle udfordringer, når du vil søge om lån og er registreret som dårlig betaler i RKI. Dog findes der låneudbydere som tilbyder dig et lån, selvom du står registreret som dårlig betaler.

Det bør du vide

Det kan være svært at lån penge akut trods RKI i dag. Der findes dog låneudbydere der er villige til, at tilbyde dig et lån selvom du står registreret i registret. Låneudbyderne løber dog en stor risiko ved at gøre dette, fordi du i forvejen skylder penge væk, som du ikke har betalt tilbage. Disse ting fører til at du får højere renter og gebyrer ved lånet. Dermed før du også et større afdrag at skulle betale hver måned. Dog kræver de ikke at du stiller sikkerhed for lånet.

Når du vil lån penge akut bør også vide at det kan være en dårlig idé at låne penge, når du i forvejen skylder penge væk som du ikke har betalt. Vi anbefaler derfor altid, at du får betalt din nuværende gæld af, inden du foretager dig yderligere.

Det kan være godt at komme ud af RKI inden du optager et nyt lån. Du vil nemlig ende med et lån hvor du får dårligere vilkår med en del højere renter. De årlige omkostninger i procent vil også stige. Dine vilkår vil blive forbedret hvis du ikke er registreret i RKI.

Men hvad er RKI egentlig?

Der er to forskellige registre som registrerer dårlige betalere i Danmark, RKI og Debitorregistret. RKI er tidligere kendt som Ribers og bliver i dag også kaldet Experian. Debitorregistret er mindre kendt, men har helt samme forhold som Experian.

RKI er en database over dårlige betalere. En dårlig betaler er en person, der ikke betaler for det personen har modtaget. Det er ofte lån, hvor de månedlige afdrag ender med ikke at blive betalt.

Virksomheder kan gøre brug af databasen, inden de indgår en aftale med en privatperson. Du vil blive registreret som dårlig betaler, hvis ikke du betaler dine regninger. Det kan have konsekvenser for din situation, også på længere sigt.

Registret anvendes til at tjekke din kreditværdighed, inden låneudbydere indgår en låneaftale med dig som låntager. RKI er til for at hjælpe dig som kunde, da låneudbyderne ikke ønsker at du skal have mere gæld. Det er dog også til for at hjælpe låneudbyderne.

Du vil helt automatisk få at vide, hvis du er registreret i RKI.

Hvordan ved jeg om jeg er i RKI eller ej?

Det er faktisk ikke alle der er klar over om de er registreret i RKI. I langt de fleste tilfælde vil du modtage et brev som oplyser dig om din situation, samt hvad grunden der til er.

Du kan også nemt tjekke din status online. Selv hjemmefra kan du hurtigt tjekke om du er registreret ved at logge ind på Experian. Når du kommer ind på siden skal du logge ind med dit NemID, herefter kan du se om du er registreret eller ej. Det er hurtigt, simpelt og nemt at gøre.

Du kan på Experian også se hvor mange gange du er blevet registrert i RKI. Derudover kan du også se hvornår din registrering automatisk bliver slettet. Det er nemlig kun muligt maksimalt at stå i databasen i 5 år, også selvom du ikke har betalt din gæld tilbage. Selvom du bliver slettet fra registret efter 5 år, betyder det ikke at du ikke skal betale din resterende gæld. Hvis du betaler din gæld af inden de 5 år er gået, så bliver du selvfølgelig også fjernet fra registret. Dette er selvfølgelig klart at anbefaler.

Når du logger ind på hjemmesiden har du også mulighed for at se dine generelle oplysninger. Du vil også kunne se om sagen er blevet videresendt til inkasso og om det er noget der får konsekvenser for dig. Det er påkrævet at du har adresse i Danmark for at kunne logge ind.

FAQ

Lån penge akut trods RKI FAQ

Er det en god idé at optage lån trods RKI?

Det korte svar er nej. Det er ikke en god idé at optage et lån hvis du er registreret som dårlig betaler i RKI. Derudover er det heller ikke nemt at finde et lån hvis du er registreret i RKI, da der er et noget mindre udvalg af låneudbydere.

Hvor kan jeg se om jeg er registreret i RKI?

Hvis du vil se om du er registreret som dårlig betaler i RKI skal du logge ind på Experian. Det gør du ved at gå ind på www.dininfo.dk. Her kan du logge ind med dit NemID og se hvad din status er.

Er det dyrt at optage RKI lån?

Det er markant dyrere at optage RKI lån i forhold til andre typer af lån. De låneudbydere der tilbyder RKI lån, har ofte en noget højere rente samt gebyrer på deres lån. Det betyder også at det månedlige afdrag vil være noget større end ved andre former for lån.

Sammenlign lån

Når du skal optage lån penge akut trods RKI, er det vigtigt at du husker at sammenligne de låneudbydere der er på markedet. Det er ikke alle låneudbydere der er villige til at låne dig penge, hvis du er registreret i RKI. Dog findes der nogle få på det danske marked, der er villige til at låne dig penge selvom du bliver betegnet som dårlig betaler.

Det er blevet nemt og overskuelige at sammenligne alle de forskellige lån og låneudbydere der findes i dag. Det kan du blandt andet gøre på siden her. Det er dog først når du modtager forskellige lånetilbud du oprigtigt kan gøre bruge af sammenligningstjenesten. Lånetilbuddene giver dig nemlig et mere specifikt indblik i lånene. Sådan er det da låneudbyderne før her har set at du står registreret i RKI.

Det er en god idé at indhente lånetilbud fra 3 forskellige låneudbydere. Det giver dig nemlig en mere reel og god mulighed for at sammenligne dem med hinanden.

Er et RKI lån dyrere end et almindeligt lån?

Det er generelt dyrere at låne penge når du bliver set på som dårlig betaler, fremfor hvis du ikke var. Derfor er det også en god idé at få betalt din gæld af og komme ud af RKI, inden du optager et nyt lån. Hvis du kommer ud af din registrering og din gæld, er der også mange penge at spare. Hvis du har brug for et lån nu og her, kan det være bedre at du spare på nogle af dine poster og holder dig til et mindre forbrug.

Mange låneudbydere samt lån vil have højere renter, gebyrer og månedlige afdrag i og med det er et RKI lån du optager. Hvis du dog er villig til at betale de ekstra gebyrer og omkostninger vil det ikke være et problem for dig med sådan et lån. Har du derimod ikke lyst til at skulle betale den ekstra pose penge hver måned, fordi du er registeret som dårlig betaler. Så er det bedste og det eneste du kan gøre, at komme ud af din registrering i RKI og få betalt din gæld af. På den måde får du nemlig også muligheden for at optage et forbrugslån i stedet. Det er et noget billigere lån for dig.

Alt i alt er det generelt set noget dyrere for dig at optage et lån med RKI, fremfor hvis du får betalt din gæld af og dermed kan optage et almindeligt forbrugslån.