Lån små beløb

Står du og mangler penge nu og her, fordi økonomien ikke helt rækker? Så er små lån med straks udbetaling noget for dig.

 • Lån 1000 kr Straks
 • Du skal ikke stille sikkerhed
 • Underskriv med NemID
få dit unikke lånetilbud arrow right
bedste lån maj 2024 arrow right
Lån 1.000 Kr med NemID arrow right
Låneliste opdateret 30. maj 2024
DK - Ferratum Kredit
★★★★

Sponsoreret

Lån mellem 2.500 - 50.000 kr
Løbetid 9 - 199 mdr.
Min. alder 21 år
ÅOP 24,99 %
 • Ansøg lån uden dokumentation

 • Udbetaling 45 minutter

 • Nem og hurtig kredit

 • Ingen etableringsgebyr

ANSØG HER

14 dages fortrydelsesret

DK - Leasy Minilån
★★★★★

Sponsoreret

Lån mellem 10.000 - 100.000 kr
Løbetid 36 - 120 mdr.
Min. alder 21 år
ÅOP 9,90 - 14,71 %
 • Kundefavorit

 • Hurtig Udbetaling

 • Nemt og overskueligt

 • Svar indenfor 1 time

ANSØG HER

14 dages fortrydelsesret

DK - Nordcredit.dk
★★★★

Sponsoreret

Lån mellem 1.000 - 20.000 kr
Løbetid 1 - 12 mdr.
Min. alder 20 år
 • Lynhurtig udbetaling

 • Ingen binding

 • Nemt og sikkert

 • Dæk let et midlertidigt behov

ANSØG HER

14 dages fortrydelsesret

DK - Cashper.dk
★★★★

Sponsoreret

Lån mellem 3.000 - 20.000 kr
Løbetid 2 - 6 mdr.
Min. alder 18 år
ÅOP 22,44 %
 • Meget populært

 • Pengene inden 1 time

 • Nem Ansøgning

 • Bedste Kautionistlån

ANSØG HER

14 dages fortrydelsesret

DK - BankNorden
★★★★★

Sponsoreret

Lån mellem 500 - 500.000 kr
Løbetid 1 - 180 mdr.
Min. alder 18 år
 • Kundernes Favorit

 • Bedst i Test

 • Hurtig Udbetaling

 • Få 3 lånetilbud direkte på skærmen

ANSØG HER

14 dages fortrydelsesret

LÆS MERE OM FORBRUGSLÅN ONLINE

Hvad er små lån?

Lån små beløbHvis du står og mangler penge til de små ting i hverdagen, det er sidst på måneden eller du synes det hele er lidt stramt, så er et lån på et mindre beløb eller SMS lån noget for dig. Det er et mindre beløb. Det betyder at lånet er nemmere for dig at indfri, fordi tilbagebetalingen vil strække sig over en kortere periode, end for eksempel et forbrugslån vil. Du binder dig på kortere sigt.

Du kan få et lån små beløb hurtigt, da de ofte kan udbetales samme dag. Det er nemt at få godkendelse til lånet og dermed bliver dine penge også ofte udbetalt hurtigt. Vær dog opmærksom på omkostningerne ved lånet, de kan typisk være meget høje.

Et lån på et mindre beløb kan være nødvendigt sidst på måneden, her på Låneportalen kan du låne helt ned til 1000 kr. Et lån på et mindre beløb kan bruges til at dække dine uforudsete udgifter eller finansiere nogle af dine mindre projekter. De små lån på minuttet er kendetegnede ved at det er en kort låneproces, og så er de med en hurtig udbetaling.

Krav til små lån

Der er mange forskellige små lånefirmaer på markedet i dag. Lige så mange låneudbydere der er, lige så mange forskellige krav er der.

Dog har de fleste nogle overordnede krav såsom:

 • Alderskrav
  • De fleste låneudbydere kræver som udgangspunkt at du er 18 år og myndig. Derudover er de nogle låneudbydere der har sat en højere aldersgrænse, det kan for eksempel være at du skal være 21 år.
 • Du skal have et NemID
  • For at du kan optage og ansøge om et lån, skal du have et NemID. Du skal bruge dit NemID til at lave en online underskrift på lånet og til at få pengene udbetalt.
 • Folkeregisteradresse i Danmark
  • Du skal have dansk folkeregisteradresse, telefonnummer og en dansk bankkonto. Derudover skal du også være dansk statsborger.
 • Du må ikke være registreret i RKI
  • Du kan ikke optage et lån hvis du er registreret i RKI. Det betyder at du er registreret som dårlig betaler. Dette er et meget generelt krav blandt låneudbyderne i Danmark. Det gælder både større og mindre lånebeløb. Tjek her om du er registreret i RKI.

Overvej før du låner

Alle lån, ligemeget hvilke du kigger efter, har en løbeperiode. Det er vigtigt at du holder styr på hvornår tilbagebetalingen skal falde, så du får betalt lånet af til tiden. Hvis du i forvejen har problemer med din økonomi, så er det måske ikke den bedste løsning at optage endnu et lån.

Du undgår at betale dyre renter og gebyrer, ved at betale lånet tilbage inden for den frist der er fastsat fra låneudbyderen.

Det er altid en god idé at læse kreditaftalerne igennem, inden du vælger at optage et lån.

Det er en god idé at udarbejdet et budget inden du låner. Med dit budget kan du se hvad dit rådighedsbeløb er, efter alt du skal betale er betalt. Dit rådighedsbeløb viser hvad du har til at afbetale med på dit lån. Det er vigtigt at du ikke optager et lån som du ikke kan betale med dit rådighedsbeløb.

Derudover er det vigtigt at du har styr på ÅOP – de årlige omkostninger i procent. De årlige omkostninger i procent dækker om alle de omkostninger der vil være, hvis du vælger at tage lånet. Du kan gå ud fra at jo højere end ÅOP lånet har, jo dyrere vil lånet også være.

Husk at jo længere en løbetid du vælger, desto lavere vil din månedlige ydelse være. Det kan være fristende at vælge et lån med en lang løbetid, så du har flere penge til rådighed hver måned. Det er dog vigtigt at du husker på, at en lang løbetid også betyder at de lån bliver dyrere. Det bliver dyrere, da der er flere måneder hvor du skal betale renter.

Små lån som 18-årig?

Ja, du kan låne penge den dag du er fyldt 18 år. Som 18-årig er mindste lånebeløb 3000 kr, du skal være fyldt 19 år for at kunne benytte; lån 1000 kr og lån 2000 kr, dette tilbydes hos Simbo lån. Det er dog stadig muligt at låne 1000 kr som 18 årig, men da tilbydes du ikke et kort lån, men derimod store lån med løbetid på 12 måneder.

Lån små beløb trods RKI – kan jeg det?

RKI er et register over debitorer, der ikke kan finde ud af at afbetale deres gæld. Du bliver registreret i RKI, hvis du ikke afbetaler din gæld til den pågældende virksomhed. Det er virksomheden der registrerer dig i RKI.

Det er lovpligtigt at låneudbyderne skal se om du er registreret i RKI, inden du kan låne penge af dem. Du vil oftest ikke blive godkendt hvis du står som dårlig betaler.

Det er ikke muligt at få et lån små beløb trods RKI. Hvis du er registreret i RKI, anbefaler vi, at du får lagt en strategi for at få afbetalt din nuværende gæld, fremfor at optage et nyt lån. Her vil det være oplagt hvis du får lagt et budget. Se her om du er registreret i RKI.

Kan jeg låne uden sikkerhed?

Du kan sagtens få et lån små beløb uden sikkerhed. Ved banklån kræves det at du kan stille sikkerhed for dit lån, i den ene eller den anden form. Det kan for eksempel være ved at sætte dit hus eller din bil, som sikkerhed. Ved små lån skal du ikke stille sikkerhed for lånet. Det betyder at du ikke risikerer at skulle aflevere dit hus eller din bil, hvis du ikke kan betale lånet tilbage.

De fleste små lån er af en begrænset størrelse, hvilket også gør at risikoen ved at låne dig pengene er mindre, end hvis det havde været et større lånebeløb. Derfor er der også skruet en del ned for de krav, som bankerne for eksempel stiller. Det betyder for dig at det er blevet nemmere at blive godkendt af låneudbyderne til et lån.

At have styr på de årlige omkostninger i procent

Når du sammenligner de forskellige lån du kigger på, så er det vigtigt at du er grundig når du sammenligner dem. Husk at du altid skal kigge efter ÅOPen – de årlige omkostninger i procent. Det er dem der fortæller dig, hvad alle omkostningerne er ved det lån du er ved at optage. De årlige omkostninger i procent er ofte højere det første år af lånets løbetid.

Du bør altid kigge på de følgende ting, når du sammenligne små lånebeløb:

 • Gebyrer
 • Renter
 • Samlet tilbagebetaling
 • Vilkår og Regler
 • ÅOP – de årlige omkostninger i procent

Risikoen ved et lille lån

Hvis du som låntager har godt styr på din privatøkonomi, er det ikke sikkert at der vil være de store risici ved at optage et lån. Dog kan det have konsekvenser for din økonomi, hvis ikke du har styr på din økonomi. I dag er det blevet meget nemt at optage et lån små beløb, derfor er der også mange der bliver fristet af det, uden at tænke sig om. Husk derfor igen at sørge for at dit rådighedsbeløb matcher den månedlige afbetaling.

Det kan have konsekvenser for dig, hvis ikke du får betalt dine månedlige afdrag på lånet til tiden. Hvis ikke afdragene bliver betalt til tiden, vil der komme ekstra omkostninger på lånet. Det kan hurtigt blive dyrt for dig. Som før nævnt, så vil det at du ikke får betalt af på dit lån, ende ud i at virksomheden kan registrere dig som dårlig betaler i RKI. Dette skal du helst undgå.

Inden du som låntager vælger at optage et lån, skal du overvej hvilke konsekvenser der kan være ved at gøre det. Som tidligere nævnt vil det være en god idé, hvis du får lagt et budget, så du har helt styr på din økonomi. Dit budget vil vise dit rådighedsbeløb. Rådighedsbeløbet kan give dig en indikation på, hvor meget du har at afdrage på et lån med hver måned. Vælg aldrig et lån med et månedligt afdrag, som er større end det dit rådighedsbeløb tillader.

Der findes flere ukendte lån i danmark, disse anbefaler vi ikke at du benytter.

Sådan bliver du godkendt til små lån

Låneudbyderne vurderer din ansøgning om lån, ud fra din evne til at tilbagebetale de lånte penge. Her kigger låneudbyderne på forskellige faktorer, som afgør hvorvidt du er i stand til at kunne klare denne tilbagebetaling.

 • Din indkomst

Låneudbyderne vil gerne sikre sig at du har en stabil indkomst, som også er tilstrækkelig for lånet. Derfor vil nogle låneudbydere også bede om bevis på denne indkomst.

 • Din lånehistorik

Når du ansøger om et lån, så vil låneudbyderne tjekke din lånehistorik. Det gør de for at se om du hidtil har betalt dine lån tilbage til tiden.

 • Lån mindre beløb

Hvis din indkomst og økonomi spænder ben for dig, så kan du vælge at søge om et lavere lånebeløb i stedet. Det burde give din en lavere månedlig ydelse, som er indenfor dit rådighedsbeløb. Det vil være en god løsning for både dig og låneudbyderen, hvis du kan dække dit behov med et mindre beløb, som også resulterer i mindre gæld til dig.

Bedøm post
FAQ

Hvad er små lån?

Små lån, er lån på mindre beløb. Det betyder at lånet er nemmere at indfri, da betalingstiden er over en kortere periode. Små lån er til dig der står og mangler penge nu og her.

Kan jeg låne uden sikkerhed?

Ved lån små beløb kan du låne uden sikkerhed. Det betyder at du ikke skal stille for eksempel dit hus eller din bil som sikkerhed for dit lån.

Kan jeg låne små lån selvom jeg er registreret i RKI?

Du kan ved mange låneudbydere ikke låne hvis du er registreret i RKI. Det kan du ikke fordi mange låneudbydere ikke vil låne penge ud til dig, hvis du er registreret som dårlig betaler. Det er fordi chancen for at de får deres penge betalt tilbage, er noget mindre.