Lån til konfirmation

Er tiden ved at være til konfirmation og mangler du de sidste penge, så der ikke skal spares på noget? Vi hjælper dig så du ikke skal stresse over det

 • Nem godkendelse
 • Du skal ikke stille sikkerhed
 • Underskriv med NemID
få dit unikke lånetilbud arrow right
bedste lån juni 2024 arrow right
Lån 1.000 Kr med NemID arrow right
Låneliste opdateret 24. juni 2024
DK - Ferratum Kredit
★★★★

Sponsoreret

Lån mellem 2.500 - 50.000 kr
Løbetid 9 - 199 mdr.
Min. alder 21 år
ÅOP 24,99 %
 • Ansøg lån uden dokumentation

 • Udbetaling 45 minutter

 • Nem og hurtig kredit

 • Ingen etableringsgebyr

ANSØG HER

14 dages fortrydelsesret

DK - Cashper.dk
★★★★

Sponsoreret

Lån mellem 3.000 - 20.000 kr
Løbetid 2 - 6 mdr.
Min. alder 18 år
ÅOP 22,44 %
 • Meget populært

 • Pengene inden 1 time

 • Nem Ansøgning

 • Bedste Kautionistlån

ANSØG HER

14 dages fortrydelsesret

DK - Leasy Minilån
★★★★★

Sponsoreret

Lån mellem 10.000 - 100.000 kr
Løbetid 36 - 120 mdr.
Min. alder 21 år
ÅOP 9,90 - 14,71 %
 • Kundefavorit

 • Hurtig Udbetaling

 • Nemt og overskueligt

 • Svar indenfor 1 time

ANSØG HER

14 dages fortrydelsesret

DK - Nordcredit.dk
★★★★

Sponsoreret

Lån mellem 1.000 - 20.000 kr
Løbetid 1 - 12 mdr.
Min. alder 20 år
 • Lynhurtig udbetaling

 • Ingen binding

 • Nemt og sikkert

 • Dæk let et midlertidigt behov

ANSØG HER

14 dages fortrydelsesret

DK - BankNorden
★★★★★

Sponsoreret

Lån mellem 500 - 500.000 kr
Løbetid 1 - 180 mdr.
Min. alder 18 år
 • Kundernes Favorit

 • Bedst i Test

 • Hurtig Udbetaling

 • Få 3 lånetilbud direkte på skærmen

ANSØG HER

14 dages fortrydelsesret

LÆS MERE OM FORBRUGSLÅN ONLINE

Lån til konfirmation

Lån til konfirmationDet er ved at være tid til konfirmationer, hvilket ofte kan være dyrt, da man gerne vil sørge for at alt er perfekt til den store dag. Et lån til konfirmation er meget normalt at tage. Det er en dag hvor der bliver brugt lidt ekstra penge, fremfor andre dage. Hvis du ikke har pengene til rådighed kan du optage et lån til konfirmationskjole for eksempel. Det er vigtigt for mange mennesker at have styr på pengene og ikke skulle stresse over budgettet. Hvis der er styr på økonomien, så kan du holde dit fokus hvor det burde være, nemlig på konfirmanden. Det kan hurtigt ødelægge en dag, hvis der er for meget fokus og stress over de økonomiske aspekter af konfirmationen.

Lav et konfirmationsbudget

Det er altid en god idé at lave et konfirmationsbudget. Med et budget til konfirmationen kan du få en oversigt over hvad du skal bruge penge på. Du kan også med dit budget se hvad dit rådighedsbeløb er, så du har en idé om hvor meget du selv har som du kan bruge. Herefter har du et budget der også viser dig hvor mange penge du eventuelt skal ud og låne.

Når du laver et konfirmationsbudget, så sæt et beløb af til udgifterne til konfirmationen. Lav et skema over alle de udgifter der skulle forekomme såsom tøj, lokation, mad, kørsel og så videre. Indsæt herefter det beløb du har brugt på hver udgift, eller et estimeret beløb. Så kan du undersøge og udregne om det beløb du har sat af i første omgang, kan være nok til at dække alle dine udgifter. Hvis det beløb du har afsat i dit konfirmationsbudget, ikke er nok til at du kan dække udgifterne, kan du eventuelt finde et sted du kan skære ned på. Hvis ikke der er mulighed for det, er det her du kan vælge at optage et lån til konfirmation.

Muligheder for at låne til konfirmation

Der er flere muligheder for at optage et lån til konfirmation, du kan enten gå ned i din bank eller optage et lån ved de forskellige online låneudbydere. Der bliver lagt stor vægt på at din økonomi kan bære, at du optager et lån.

Hvis du vælger at optage et lån ved en online låneudbyder, går ansøgningsprocessen hurtigt og dermed får du også pengene udbetalt hurtigere.

Det kan være dyrt at holde en konfirmation. Man vil gerne give sit barn en fest der bliver husket i flere år, og fejre dem godt med familien. Det er sjældent kun festen der koster. De fleste forældre giver en del større gaver end planlagt og hvad man plejer at gøre. Derudover kommer der også nyt tøj til konfirmanden og resterende familiemedlemmer oveni.

Det er forskelligt fra familie til familie hvor stort et budget man har til konfirmationen. Det kommer ofte an på den indkomst der er i familien.

Overvejelser før du låner

Før du vælger at optage et lån i forbindelse med en konfirmation bør du overveje nogle ting. Ligemeget hvilket lån du finder, vil det have en løbetid. Løbetiden fortæller hvor længe du skal afbetale på lånet, før du har tilbagebetalt alle de lånte penge. Det er vigtigt at du overholder hvornår tilbagebetalingen skal falde, så du får betalt lånet af til tiden og ikke ender med at få rykkere, der derefter kan ende ud i en registrering i RKI.

Hvis du i forvejen har problemer med din økonomi, er det højest sandsynligt ikke den bedste løsning at optage et lån.

Ved at betale lånet tilbage inden for den frist der er fastsat af låneudbydere, den er typisk 30 dage, så kan du undgå at betale renter og gebyrer. Derudover er det altid en god idé at læse kreditaftalerne på lånene igennem, inden du vælger at optage lånet.

Som tidligere nævnt kan det være en god idé at udarbejde et budget inden du låner pengene til konfirmationen. Husk på at tjekke op på de årlige omkostninger i procent, da de dækker over alle de omkostninger der vil være i forbindelse med lånet. Du kan gå ud fra, at jo højere en ÅOP lånet har, jo dyrere vil lånet også være.

Derudover skal du huske at overveje løbetiden på lånet. Jo længere en løbetid lånet har, desto lavere er din månedlige ydelse du skal betale også. Det kan være fristende at vælge et lån med en lang løbetid i forbindelse med konfirmationen, så du har flere penge til rådighed hver måned. Husk nu på, at en lang løbetid også betyder at lånet bliver dyrere. Lånet bliver dyrere ved en længere løbetid, fordi der er flere måneder hvor du skal betale renter, fremfor et lån med en kortere løbetid.

Kan jeg låne uden sikkerhed?

Ved de fleste online låneudbydere kan du optage et lån uden sikkerhed. Ved disse lån tages der ikke sikkerhed i dine ejendele. Der bliver i stedet lavet en kreditvurdering af din økonomi.

Der er nogle generelle krav for at låne uden sikkerhed:

 • Du skal være minimum 18 år gammel
 • Du skal have fast bopæl i Danmark
 • Du skal have en permanent opholdstilladelse
 • Du må ikke være registreret i RKI

Du kan ikke låne uden nogen form for dokumentation, da det er et krav at du kan bevise hvem du er. Dokumentationen foregår automatisk, når du ansøger et lån med NemID. Når du vælger at ansøge et lån med NemID, så forkorter det også ansøgningsprocessen mærkbart, idet du ikke behøver at fremsende dokumenter til låneudbyderen.

Kan jeg låne trods RKI?

Hvis du har svært ved at betale dine regninger til tiden og du begynder at få rykkere, så er chancen for at du bliver registreret i RKI stor. Tjek her om du er registreret i RKI. Hvis du er registreret i RKI så får du et brev om det. RKI er et register over debitorer, der ikke kan finde ud af at betale af på deres gæld. Det er den pågældende virksomhed som du ikke kan betale tilbage til, der registrerer dig ved RKI.

Det er lovpligtigt at låneudbyderne skal kunne se om du er registreret i RKI, inden du kan få lov til at låne penge af dem. Du vil typisk ikke blive godkendt, hvis du står som værende dårlig betaler. Det er meget svært, næsten umuligt at låne hvis du er registreret i RKI.

Hvis du skulle være registreret i RKI, anbefaler vi, at du får lagt en strategi for hvordan du kan få betalt din nuværende gæld af. Fremfor at du vælger at optage et nyt lån. Her vil det være oplagt at du laver et budget som tidligere nævnt.

De årlige omkostninger i procent

Når du har besluttet dig for at du skal optage et lån for at finansiere konfirmationen, anbefaler vi at du går ind og finder nogle forskellige lån, som du kan sammenligne. Når du sammenligner lånene, er det vigtigt at du er grundig i din søgning. Du skal altid være opmærksom på ÅOPen – de årlige omkostninger i procent – når du sammenligner de forskellige lån du har fundet.

De årlige omkostninger i procent fortæller dig hvad alle omkostningerne er, ved det lån du gerne vil optage. De årlige omkostninger i procent er ofte højere det første år af dit låns løbetid.

Du bør altid kigge på de følgende ting, når du sammenligner lån til konfirmation:

 • Renter
 • Gebyrer
 • ÅOP – årlige omkostninger i procent
 • Samlet tilbagebetaling
 • Vilkår og regler

Hvordan bliver jeg godkendt til et lån til konfirmation?

Låneudbyderne vurderer din ansøgning om et lån, ud fra din evne til at kunne tilbagebetale de lånte penge. Låneudbyderne vil her kigge på nogle forskellige faktorer, som er med til at afgøre hvorvidt dit rådighedsbeløb er i stand til at kunne klare tilbagebetalingen.

 • Din lånehistorik

Låneudbyderne vil kigge på din lånehistorik, når du ansøger om et nyt lån. Det gør de for at se om du tidligere har betalt dine lån tilbage til tiden.

 • Din indkomst

Mange låneudbydere vil gerne være sikre på at du har en stabil indkomst, som er tilstrækkelig nok til lånet. Derfor kan der være nogle låneudbydere der kan vil have bevis på denne indkomst.

 • Lån af et mindre beløb

Hvis du nu skulle komme i den situation i forbindelse med konfirmationen, at din indkomst og økonomi spænder ben for dig. Så er der den mulighed, at du kan vælge, at søge om et mindre lånebeløb i stedet. Et mindre lånebeløb er også med til at give dig en lavere ydelse, som kan være inden for dit rådighedsbeløb. Det kan sagtens være en god løsning for både dig og låneudbyderen, hvis et mindre lånebeløb kan dække udgifterne og behovet til konfirmationen. Det resulterer også i mindre gæld til dig som låntager.

Det er vigtigt, at du altid husker at overveje grundigt, om du har mulighed for at skære ned på nogle udgifter, i forbindelse med konfirmationen, inden du vælger at optage et lån.

Bedøm post
FAQ

Hvorfor låne penge til konfirmationen?

En konfirmation er en dag hvor der ikke skal spares på noget. Det kan være svært at finde alle pengene til den store dag. Mange låner i dag penge til konfirmationer, så de kan have ro i sjælen på dagen og ikke stresser over budgettet. Når der er styr på de økonomiske aspekter i forhold til konfirmationen, så kan man holde fokus hvor det skal være - på konfirmanden.

Kan jeg låne uden at stille sikkerhed for lånet?

Du kan i dag godt låne penge til konfirmation uden at stille sikkerhed for lånet. Det kan du fordi, det i dag er muligt at låne igennem online udbydere. Online låneudbyderne kræver nemlig ikke, at du stiller for eksempel dit hus eller din bil som sikkerhed for lånet. Dog er omkostningerne ved lånet typisk højere, eftersom du ikke skal stille sikkerhed.

Kan jeg låne trods RKI?

Du kan ikke få lov at låne til konfirmation trods RKI. Det kan du ikke da du er registreret som dårlig betaler, hvilket betyder at mange ikke vil låne dig penge. Det vil de ikke fordi låneudbyderne ikke kan være sikre på at få deres penge igen, eftersom de kan se du er en dårlig betaler.