Står jeg i rki

Det kan være svært at være registreret som dårlig betaler i RKI. Vi hjælper dig til hvordan du forholder dig til det og hvordan du kommer ud af RKI igen.

 • Registreret som dårlig betaler
 • Lån trods RKI
 • Åbent og lukket register
få dit unikke lånetilbud arrow right
bedste lån maj 2024 arrow right
Lån 1.000 Kr med NemID arrow right
Låneliste opdateret 30. maj 2024
DK - Ferratum Kredit
★★★★

Sponsoreret

Lån mellem 2.500 - 50.000 kr
Løbetid 9 - 199 mdr.
Min. alder 21 år
ÅOP 24,99 %
 • Ansøg lån uden dokumentation

 • Udbetaling 45 minutter

 • Nem og hurtig kredit

 • Ingen etableringsgebyr

ANSØG HER

14 dages fortrydelsesret

DK - Nordcredit.dk
★★★★

Sponsoreret

Lån mellem 1.000 - 20.000 kr
Løbetid 1 - 12 mdr.
Min. alder 20 år
 • Lynhurtig udbetaling

 • Ingen binding

 • Nemt og sikkert

 • Dæk let et midlertidigt behov

ANSØG HER

14 dages fortrydelsesret

DK - Cashper.dk
★★★★

Sponsoreret

Lån mellem 3.000 - 20.000 kr
Løbetid 2 - 6 mdr.
Min. alder 18 år
ÅOP 22,44 %
 • Meget populært

 • Pengene inden 1 time

 • Nem Ansøgning

 • Bedste Kautionistlån

ANSØG HER

14 dages fortrydelsesret

DK - Lendme
★★★★★

Sponsoreret

Lån mellem 10.000 - 500.000 kr
Løbetid 12 - 180 mdr.
Min. alder 20 år
ÅOP 4,02 - 21,69 %
 • 17 lånetilbud med 1 ansøgning

 • Rente fra 3,34%

 • Hurtigt svar & udbetaling

 • DKs nemmeste ansøgning

ANSØG HER

14 dages fortrydelsesret

DK - Weblånet.dk
★★★★

Sponsoreret

Lån mellem 25.000 - 500.000 kr
Løbetid 12 - 180 mdr.
Min. alder 22 år
ÅOP 3,55 - 19,95 %
 • Hurtig udbetaling

 • Udfyld på under 1 minut

 • Underskriv med NemID

 • Direkte svar

ANSØG HER

14 dages fortrydelsesret

LÆS MERE OM FORBRUGSLÅN ONLINE

Hvad er RKI?

Står jeg i rki er et spørgsmål flere låntagere stiller sig selv. Men hvad er RKI egentligt? RKI er et dårlig betaler register som er ejet af Experian. Experian RKI er tidligere kendt under navnet Ribers Kredit Information. I dag kender vi det blot som RKI registret.

Mange bekymrer sig i dag om, hvem kan se jeg står i rki? Registret har til formål at registrere privatpersoner som dårlige betalere. På den måde kan pengeinstitutter, virksomheder og andre offentlige instanser få indblik i, om du er registreret som dårlig betaler. Dette kigger de på, hvis de har brug for at kende til din kreditværdighed.

Hvis du ikke betaler dine regninger, vil du ende som dårlig betaler i RKI. Der er dog klare og tydelige regler for, hvor meget der skal til før du ender der. Du skal modtage minimum tre rykkere der skal være skriftlige. Hvis ikke dette er tilfældet, vil du ikke blive registreret i RKI. De to første rykkere må ikke fortælle om RKI og de skal dermed også sendes med minimum 10 dages mellemrum. Den tredje rykker skal herefter fortælle om en registrering. Først efter du har modtaget den tredje rykker kan du blive indberettet.

Hvis du skylder minimum 7.500 kr. til det offentlige kan du blive indberettet. Unge under 18 år kan ikke blive registreret som dårlige betalere. Står man i rki er du derfor minimum 18 år gammel.

Sådan ser du om du er registreret i RKI

Du skal ikke gå rundt og frygte om du er blevet registreret eller ej. Du kan nemlig kunne blive registreret som dårlig betaler, hvis du har modtaget tre rykkere. Du får derfor en tydelig indikator på om du bliver registreret. Først der skal du begynde at reagere.

Flere stiller sig selv spørgsmål såsom, står jeg stadig i rki, hvor står jeg i rki eller hvor længe står jeg i rki? For at du kan tjekke om du er blevet registreret i RKI, skal du gå ind på dininfo.dk. Her kan du logge ind med dit NemID og derefter se om du er blevet registreret eller ej. Du kan både blive registreret i det åbne register og det lukkede register. Alle har ret til at få aktindsigt. Alle har ret til at vide om de er blevet registreret som dårlige betalere eller ej. Efter 5 år vil du automatisk blive slettet fra registret. Det er dog vigtigt at huske på, at selvom du bliver slettet, så betyder det ikke, at din gæld forsvinder.

Hvis du skylder mere end 1.000 kr vil du blive registreret i RKI’s åbne register. Her vil kunder af RKI kunne se om at du er registreret som dårlig betaler. Disse kunder vil være større virksomheder, banker eller andre der arbejder med lån.

Skylder du mellem 200 – 1.000 kr vil du blive registreret i det der bliver kaldt for det lukkede register. Det betyder at det kun er RKI der kan se at du er blevet registreret. Her vil dine oplysninger derfor ikke være offentligt tilgængelige.

Hvis du en dag står i en situation hvor du er blevet registreret dårlig betaler og undrer dig over hvorfor kan jeg ikke låne penge når jeg ikke står i rki? Det kan være du er blevet registreret uden du har set det. Her på du gå ind og tjekke din status. Så er det fordi låneudbyderne ikke finder det attraktivt at låne dig penge, da du førhen har vist at du ikke kan overholde en betalingsaftale. Derfor er står i rki lån penge oftest heller ikke en mulighed.

Inkasso eller RKI?

Er jeg i inkasso eller i RKI? Inkasso rki er ikke helt det samme. Hvis du skylder penge og ikke har betalt dem som aftalt, så kan din sag blive sendt videre til inkasso. Det betyder at dem du skylder penge, har overladt opkrævningen til enten deres egen inkassoafdeling eller et selvstændigt selskab.

Indgår du ikke en aftale med inkassoselskabet, eller kan de ikke komme i kontakt med dig, så kan de sende sagen videre til fogedretten. når det sker vil du oftets også blive registreret som dårlig betaler i rki gæld. Inkasso er reguleret af inkassoloven. Inkassoselskab må derfor ikke genere dig. Loven beskytter dig der skylder penge og der betyder også, at der er nogle klare regler for hvordan og hvornår de må kontakte dig.

Kan jeg låne trods RKI?

Det kan være svært at vide, hvor kan jeg låne penge når jeg står i RKI, eller kan jeg lease når jeg står i rki? Dette er også svært, da langt de fleste låneudbydere ikke vil låne penge til dig, hvis du er registreret som dårlig betaler. Chancen for at de får deres penge tilbage, er nemlig langt mindre, da du førhen ikke har kunnet overholde en betalingsaftale.

Der findes dog andre alternativer. Du kan gøre brug af et lån med kautionist, hvor du får et familiemedlem eller en ved til at kautionere for dig. Med denne lånetype har du mulighed for at optage et lån trods RKI.

Du kan derudover også gøre brug af pantsat.dk. De giver dig muligheden for at pantsætte dine ting og få en udbetaling. Derudover kører de med konceptet, salg med tilbagekøbsret. Det betyder at du nemt og sikkert kan låne selvom du er registreret som dårlig betaler.

Vi anbefaler dog altid at du betaler din nuværende gæld af, inden du vælger at optage et nyt lån.

Bedøm post
FAQ

Er du registreret i RKI eller Debitor Registret?

Før du kan blive registreret i RKI eller Debitor Registret vil du modtage 3 rykkere. Herefter kan du blive registreret i både det åbne og det lukkede register. Hvis du står i det lukket register skylder du mellem 200 - 1000 kr. Hvis du skylder mere end 1000 kr. vil du blive registreret i det åbne register.

Kan man låne penge efter 5 år i RKI?

Da du ikke længere er registreret i RKI efter 5 år har du mulighed for at låne penge igen. Du skal dog stadig huske på, at du stadig skal afbetale på din gæld, hvis du endnu ikke har betalt denne.

Hvor kan jeg se om jeg er i Debitor Registret?

Du kan tjekke om du er registreret i Debitor Registret ved at gå ind på mindbroplysnning.dk. Her kan du også se om du er endt i registreret efter at have stået som kautionist i forbindelse med lån.

Hvad må man eje når man er i RKI?

Du må gerne eje værdigenstande selvom du er registreret i RKI. Du kan dog ikke låne penge eller købe ting på afbetaling. Du bør dog være opmærksom på, at en kreditor kan gøre udlæg i de værdigenstande du ejer.