Lån på kontanthjælp

Står du og har brug for ekstra penge når du kommer til de sidste dage på måneden eller har du ikke mange penge at gøre godt med? Så læs med her.

 • Underskriv med NemID
 • Du skal ikke stille sikkerhed
 • Nem godkendelse
få dit unikke lånetilbud arrow right
bedste lån april 2024 arrow right
Lån 1.000 Kr med NemID arrow right
Låneliste opdateret 19. april 2024
DK - Cashper.dk
★★★★

Sponsoreret

Lån mellem 3.000 - 20.000 kr
Løbetid 2 - 6 mdr.
Min. alder 18 år
ÅOP 22,44 %
 • Meget populært

 • Pengene inden 1 time

 • Nem Ansøgning

 • Bedste Kautionistlån

ANSØG HER

14 dages fortrydelsesret

DK - Ferratum Kredit
★★★★

Sponsoreret

Lån mellem 2.500 - 50.000 kr
Løbetid 9 - 199 mdr.
Min. alder 21 år
ÅOP 24,99 %
 • Ansøg lån uden dokumentation

 • Udbetaling 45 minutter

 • Nem og hurtig kredit

 • Ingen etableringsgebyr

ANSØG HER

14 dages fortrydelsesret

DK - Nordiclån
★★★★

Sponsoreret

Lån mellem 5.000 - 50.000 kr
Løbetid 12 - 72 mdr.
Min. alder 20 år
ÅOP 8,73 - 28,08 %
 • Svar inden for 1 time

 • Bestem selv løbetiden

 • Nem godkendelse med NemID

ANSØG HER

14 dages fortrydelsesret

DK - Nordcredit.dk
★★★★

Sponsoreret

Lån mellem 1.000 - 20.000 kr
Løbetid 1 - 12 mdr.
Min. alder 20 år
 • Lynhurtig udbetaling

 • Ingen binding

 • Nemt og sikkert

 • Dæk let et midlertidigt behov

ANSØG HER

14 dages fortrydelsesret

DK - Leasy Minilån
★★★★★

Sponsoreret

Lån mellem 10.000 - 100.000 kr
Løbetid 36 - 120 mdr.
Min. alder 21 år
ÅOP 9,90 - 14,71 %
 • Kundefavorit

 • Hurtig Udbetaling

 • Nemt og overskueligt

 • Svar indenfor 1 time

ANSØG HER

14 dages fortrydelsesret

DK - BankNorden
★★★★★

Sponsoreret

Lån mellem 500 - 500.000 kr
Løbetid 1 - 180 mdr.
Min. alder 18 år
 • Kundernes Favorit

 • Bedst i Test

 • Hurtig Udbetaling

 • Få 3 lånetilbud direkte på skærmen

ANSØG HER

14 dages fortrydelsesret

LÆS MERE OM FORBRUGSLÅN ONLINE

Hurtig lån uden en fast indtægt

Dagpenge, kontanthjælp og andre offentlige ydelser blev før ikke accepteret som en fast indtægt. Det har dog ændret sig og det gør at det i dag er muligt at optage lån på kontanthjælp. Indkomsten bliver sidestillet med en fast indkomst fra et arbejde. Derfor kan du nu også uden problemer hurtigt få et lån uden fast indtægt, på samme vilkår som alle andre kan. Du må derfor gerne låne penge nu på denne indkomst.

Men må man optage lån på kontanthjælp? Svaret er ja. Vilkårene er de samme hvad enten der bliver snakket om lån med en indtægt, eller lån uden en indtægt.

Kendetegn ved online lån og kontanthjælp

Når du vælger at låne penge på nettet, så betyder det at du kan låne uden at du skal stille sikkerhed for lånet. Du skal heller ikke fortælle hvad pengene skal bruges til. Det er dermed også hurtigere og nemmere at få godkendt et lån. Fordi der ikke bliver stillet lige så høje krav til dig som låntager. Lånet vil dog også blive dyrere end et almindeligt lån, netop fordi du ikke skal stille sikkerhed for de lånte penge.

Hvis du låner et mindre beløb med en kort løbetid, så kan du låne uden det bliver for dyrt for dig. Det kan for eksempel være et kviklån eller et sms-lån, hvor du kan låne op til 6.000 kr., og så betale de lånte penge tilbage inden for 30 dage.

Hvis ikke du kan betale lånet tilbage inden for de 30 dage, så kan du få muligheden for at forlænge dit lån. Det kan dog være en ulempe da kviklån har meget høje renter.

Gennemgå din økonomi – budget

Det bedste du kan gøre inden du optager et lån, er at gennemgå din økonomi. På den måde kan du bedst finde ud af hvor mange penge du har behov for at låne, og om det er forsvarligt at låne. Derfor bør du lave et budget, så du kan finde ud af hvad dit rådighedsbeløb er hver måned.

I dit budgetskema skal du samle dine udgifter og indtægter. På den måde får du hurtigt og let et overblik over din privatøkonomi.

Et budget giver dig et overblik over din økonomi, som du måske ikke før har haft. Et budgetskema er derudover også et godt værktøj til at spare penge. Samt give dig en klarhed over dit rådighedsbeløb.

Ved at lave et budget så sikrer du også, at du får en fornuftig økonomi i fremtiden. Hvis du har et godt budget, så kan det fortælle dig, om du har overskud til at låne mere end du havde regnet med. Det kan også fortælle dig om du skal låne et mindre beløb. Budgetskemaet kan også fortælle dig om du kan spare på nogle bestemte poster. Så du måske kan være fri for at skulle låne penge på kontanthjælp online.

Når du har lavet dit budget bør du gennemgå det grundigt. Det er for at se om der er noget du kan skære ned på for at spare penge. På den måde kan du også undgå at skulle sætte dig selv i en gældsposition.

Når du har fundet ud af hvad dit rådighedsbeløb er, så kan du igen undersøge de lån på kontanthjælp som du har kigget på. Det er vigtigt at du ikke optager et lån, som dit månedlige rådighedsbeløb ikke kan dække over. Det er bedre at du låner lidt mindre penge. Så du samtidig har råd til at betale dine månedlige afdrag hver måned. Fremfor at optage et lån der er for stort, som for eksempel et lån 20.000. Så du ikke har råd til at dække udgifterne til lånet med dit rådighedsbeløb.

Lån trods RKI

Det er ikke muligt at optage lån på kontanthjælp, hvis du er registreret i RKI. Hvis du er registreret i RKI, så bliver du anset som værende en dårlig betaler. Alle låneudbydere som du sender en låneansøgning til, vil tjekke din betalingshistorik og om du er registreret som dårlig betaler.

Du kan tjekke her om du er registreret i RKI.

Der er en stor risiko for låneudbyderne forbundet med at låne penge ud til dig, hvis du er registeret som en dårlig betaler. Chancen for at låneudbyderne får deres penge tilbage er noget mindre, hvis du tidligere har haft en historik som dårlig betaler. Samt hvis du stadig er registreret som dårlig betaler i RKI.

Vi anbefaler altid at hvis du er registreret som dårlig betaler i RKI, får betalt af på din nuværende gæld, inden du optager et nyt lån. Ved at få betalt af på din nuværende gæld, så kommer du ud af din gældsspiral. Når du har afbetalt gælden, så vil du påny kunne optage et lån på kontanthjælp.

Lån penge uden krav

Overordnet set kan du godt sige at du kan låne penge uden krav online. Det er dog ikke helt uden krav, men meget tæt på. Hvis du har forsøgt at låne i banken før, så kan du kun blive positivt overrasket, når du vil tage et lån online, for eksempel et quicklån.

En af de krav der ikke er til diskussion iblandt låneudbyderne er, at du ikke må være registreret i RKI. Hvis du er registreret som dårlig betaler, så kan du ikke låne penge. Hvis du så er registreret i RKI, så er låneudbydernes krav, at du kommer ud af det før du kan låne penge.

Du skal derudover også være fyldt 18 år, hvis du optage et lån på kontanthjælp.

Lån uden kreditvurdering

Selvom det lyder utroligt så er det næsten muligt at lån penge nemt uden kreditvurdering. Når vi siger næsten, så er det fordi, at der ikke sidder nogen og kreditvurderer dig manuelt, men det foregår via eSkatData og varer ikke mere end 1 minut.

Lån uden lønseddel

Ved online lån slipper du også for at skulle fremvise dine seneste lønsedler. Lønsedlerne bliver nemlig automatisk hentet via eSkat i stedet. Du behøver heller ikke fremsende et budget til den online låneudbyder, så det sparer du også tid og energi på. Alle dokumenter som låneudbyderen skal bruge, henter de selv automatisk via eSkat.

Uden sikkerhed

Når du er på kontanthjælp, så må du kun eje værdier for et lille beløb. Derfor vil du typisk heller ikke kunne stille noget som sikkerhed for et lån. Det behøver du heller ikke at skulle. Når du vælger at ansøge om et lån online så slipper du får at skulle stille sikkerhed for lånet. Modsat i banken hvor det på ingen måde er muligt at låne, uden at stille noget som sikkerhed for lånet.

Krav for at låne uden sikkerhed

Der er nogle forskellige krav der gør sig gældende hvis du skal låne penge og som du dermed skal leve op til. Kravene er følgende:

 • Du skal minimum være 18 år gammel
 • Ingen registrering i RKI
 • Du skal have en dansk bankkonto samt have et NemID

Derudover kan der være flere krav såsom:

 • Du skal have fast bopæl i Danmark
 • Være dansk statsborger
 • Kreditvurdering via eSkat – NemID

Det kan sagtens betale sig, hvis du ansøger om lån flere steder. Det kan det fordi de forskellige låneudbydere og vurderer dig som låntager forskelligt. Hvis du ikke bliver godkendt af én låneudbyder, så betyder det ikke at du ikke kan blive godkendt et andet sted. Vi anbefaler at du undersøger 3 forskellige låneudbydere og finder det lån der passer bedst til dig.

Du bliver altid kreditvurderet

Ligemeget om du fremsender lønsedler og anden dokumentation for dit lån eller ej, så vil du på den ene eller anden måde bliver kreditvurderet af låneudbyderne. Kreditvurderingen er mere grundig og omfattende, hvis du låner og skal fremvise dokumentationen. Du kan dog sagtens få et lån uden at skulle dokumentere for det på kontanthjælp. Kreditvurderingen foregår her via eSkat og dit NemID. NemID’et bliver brugt som din egen personlige underskrift online.

Under kreditvurderingen vil låneudbyderne tjekke om du er registreret som dårlig betaler i RKI. Ved et online lån uden dokumentation må du også forvente at renterne er højere ved sådan et lån, fremfor et lån hvor du fremviser dokumentation.

Vi anbefaler at du altid sammenligner flere forskellige låneudbyderen inden du vælger at optage et lån. På den måde kan du sammenligne og vurdere hvilket lån der er det bedste lån på kontanthjælp til dig og din økonomi.

5/5 - (1 vote)
FAQ

Kan du låne på kontanthjælp?

Svaret er ja, du kan sagtens låne penge selvom du er på kontanthjælp. Kontanthjælp bliver modsat før, nu accepteret som en fast indtægt og det gør at du nu kan optage lån.

Kan du låne trods RKI?

Det er ikke muligt at optage et lån, hvis du er registreret som dårlig betaler i RKI. Det er fordi bankerne ikke finder det attraktivt at låne dig penge, fordi du før har vist, at du ikke er i stand til at betale af på lånet.

Skal du stille sikkerhed for lånet?

Modsat ved banken så skal du ved online lån ikke stille noget som sikkerhed for lånet. Det er godt for dig der er på kontanthjælp, da du ikke må eje værdier for et lille beløb og dermed ikke kan stille noget som sikkerhed for lånet.